Lisää hakutuloksia...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Aapo

Aapo putki on vakaa vaikka se on vain 2,4 m leveä. Oivallinen laituri pidempien veneiden kylkikiinnitykseen. Kansikorkeus mitoitettu venekiinnitykseen sopivaksi. Järeä teräsrunko yhdistettynä betoniponttonilaitureista tuttuun puurunkoon tekee laiturin rakenteesta jäykän sekä kestävän. Soveltuu myös matalampaan rantaan.

Päätyosan koko 2,4 x 10 m ja käyntisilta 1,26 x 5 m.

Alk. 9600,00 
07142B2C-077D-4350-87EA-4177066FE3CACreated with sketchtool.

Toimitusaika 2-3 viikkoa

Tarvitsetko asennuksen tai lisävarusteita?

Markkinoiden kattavin
verkkomaksupalvelu.
Lue lisää

Toimitusaika 2-3 viikkoa

TOIMITUSTAVAT

Aikaisemmin kun haluttiin paikallaan talvehtiva laituri niin keskustelu kääntyi aina betoniponttonilaitureihin. Nyt nämä uuden sukupolven teräsrunkovahvisteiset muoviputkiponttonilaiturit ovat osoittautuneet betonilaitureita tukevimmiksi, kestävemmiksi ja huoltovapaimmiksi. Putkiponttoneiden kiinnitysratkaisu tekee runkorakenteesta varman. 10 cm leveät ponttoneiden kiinnityspannat jakavat laituriin kohdistuvat voimat tasaisemmin verrattuna markkinoilla yleisesti jo vuosia käytössä olleisiin 5 cm leveisiin pantoihin. Suoraan teräsrunkoihin kiinnitetyt pannat ovat rakenneratkaisultaan kestävemmät, kuin suoraan ponttoneihin hitsatut muovikorvakkeet.
Tekniset tiedot:

Kantavuus: n. 3460 kg
Kansikorkeus: n. 50-55 cm
Paino: n. 1400 kg ja käyntisilta n. 160 kg
Pinta-ala: n. 24,0 m2 ja käyntisilta n. 6,3 m2
Puurunko: 4 kpl A-luokan painekyllästettyä 73 x 173 mm sormijatkettua höylättyä mäntyä, laatuluokka VI (reunassa yksittäin, saatavana myös tuplana)
Teräsrunko: 4 kpl kuumasinkittyä terästä, 100 x 80 x 4 mm
Pannat: 8 kpl kuumasinkittyä terästä, leveys 100 mm ja kehän paksuus 6 mm
Puukansi: AB-luokan painekyllästettyä 28 x 120 mm helmiurallista höylättyä mäntyä
Kansilautojen kiinnitys: RST-ruuvi 5,0 x 70 mm
Ponttonit: 2 kpl 500 mm putkiponttoni
Materiaali: HDPE-muovi
Seinämävahvuus: 12,3 mm
Takuu: 5 vuoden materiaalitakuu + *Laajennettu takuu

Kuvien mallit saattavat olla sävytettyjä tai lisävarusteltuja.

Kysy asennusta

Haluaisitko laiturisi helppona avaimet käteen pakettina? Lähetä yhteystietosi, niin annamme tarjouksen asennuksesta.

USEIN KYSYTTYÄ MUOVIPUTKIPONTTONILAITURISTA:

07142B2C-077D-4350-87EA-4177066FE3CACreated with sketchtool.

Lip-Lapin uuden sukupolven teräsrunkovahvisteiset muoviputkiponttonilaiturit kestävät hyvin jääolosuhteita. Betoniponttonilaitureista tuttu järeä puurunko ja suoraan teräsrunkoihin kiinnittyvät 10 cm leveät ponttoneiden kiinnityspannat jakavat laituriin kohdistuvat voimat tasaisemmin laiturin runkoon verrattuna markkinoilla yleisesti jo vuosia käytössä olleisiin 5 cm leveisiin pantoihin. Teräsrunkoihin kiinnitetyt pannat ovat rakenneratkaisultaan kestävemmät, kuin suoraan ponttoneihin hitsatut muovikorvakkeet.

Lip-Lapin rakenteelle myönnetään myös *Laajennettu takuu

Jos kohde on avoin tai tiedetään etukäteen, että jäät tyypillisesti saattavat liikkua on tähän fiksua myös varautua.

Rannanpäästä T-nivelissä kiinni oleva silta jonka laiturin puoleinen pää on hautautunut lumen alle saattaa keväällä jäiden liikkuessa vääntyä “salmiakille”. Jos keväällä käydään mökillä olisi hyvä tehdä lumityöt laiturin kannelta ja sillan ympäriltä, jolloin silta pääsee liikkumaan vapaasti laiturin kannella kuten kesällä.

Toinen vaihtoehto on käyttää silta kokonaan pois talven ajaksi. Tällöin kannattaa samalla antaa rantakettingeistä löysää, jotta laituri pääsee talvehtimaan syvempään veteen. Näin ollen laituri pääsee myös liikkumaan vapaammin jäiden mukana vaurioitumatta.

  • Koska laiturit ankkuroidaan kettingeillä ja pohjapainoilla, on normaalia että painot hakevat “paikkansa” ensimmäisten koettelemusten eli talvien ja myrskyjen aikana.
  • Jos pohja on pehmeä, voivat painot myös painua ja usein käykin niin, että painot painuvat epätasaisesti toisiinsa nähden, jolloin laituri kääntyy vinoon.
  • Yleensä jos laituri on päässyt vähän kääntymään, niin sen suunta on suhteellisen helppo oikaista.
  • Laiturin ulkopäästä lähteviä kettinkejä kiristämällä / löysäämällä laiturin suuntaa voidaan kääntää.
  • Lue lisää kohdasta ankkurikettinkien säätö sekä kiristys.

Putkiponttonilaiturin voi asentaa huomattavasti matalempaan rantaan kuin usein verrokkina olevan betoniponttonilaiturin.

Nyrkkisääntönä betoniponttonilaiturin kanssa minimivesisyvyys on yli 1 metri ja putkiponttonilaiturilla minimivesisyvyys on vain n. 50-60 cm.

Jos kohde on tätä matalampi voidaan valita normaalin 5 m sillan sijasta pidempi 6 m silta.

Jos tämäkään ei vielä riitä voidaan käyntisiltaosuutta jatkaa raskailla pylväsjatkeilla tai kiviarkuilla. Näitä voidaan laittaa useampi peräkkäin kunnes saavutetaan vaadittava vesisyvyys.

Jos koko ranta-alue on matala on usein ainoa vaihtoehto ruopata ranta. Huom. ruoppausta varten täytyy aina tehdä ilmoitus. Lue lisää kohdasta ruoppaus.

Kyllä voi!

Asennusteknisesti pitkittäin oleva pääty on parempi ratkaisu kuin poikittain oleva, mutta varsinkin syvissä rannoissa laituri usein halutaan poikittain kun laiturin ei tarvitse olla pitkä.

Tyypillisesti poikittain asennettu laituri saattaa hieman kääntyä vedenkorkeuden vaihdellessa. Tämä johtuu siitä kun ankkurointikettingit menevät ristiin ja osuvat toisiinsa ja jopa yhden tai kahden kettinkilenkin poikkeama risteävässä kohdassa aiheuttaa kääntymistä. Pitkittäin ankkuroidussa tätä ilmiötä ei käytännössä huomaa ja se on harvinaisempaa.

Käytännössä putkiponttonilaiturin ankkurointi ei eroa millään tavalla betoniponttonilaiturin ankkuroinnista.

Koska putkiponttonilaiturin suunnittelun lähtökohtana on usein venekiinnitykseen soveltuva laituri, sekä talvet paikallaan viettävä kokonaisuus täytyy ankkuroinnin olla tähän soveltuva. Yleensä ankkuroinnissa käytetään 1200 kg ulkopään painoja. Isompien laiturikokonaisuuksien kanssa 2000 kg painoja. Jos laituri koostuu useammasta päätylelementistä, tulee ankkurointipisteitä suunnitella vastaavasti useampia.

Jos kelluvaa laituria kuormitetaan epätasaisesti, se saattaa kellua vinossa. Tähän voi olla syynä mm.

  • Kaide tai penkki vain toisella puolella laituria.
  • Ankkurointikettingit eivät ole tasapainossa (kettingit vetävät laituria alaspäin ja toisen puolen kettinki saattaa olla kireämmällä).
  • Uusi laituri saattaa olla märkä (puutavaran kuivuminen vaikuttaa tasapainoon).
  • Laituria voi tasapainottaa laittamalla betonipainon, pihalaatan tms. ponttonin päälle.

KESÄMUISTOJA VUODESTA 1965

Lip-Lap Laituri Oy on valmistanut suomalaiseen rantamaisemaan istuvia laitureita jo vuodesta 1965. Kestävät ja keinumattomat laiturit tehdään tinkimättömästi ja ammattitaidolla.

MAKSUEHDOT

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 020 718 1830
www.paytrail.com

Miksi valita Lip-Lap?

Asiakkaiden arvostama:

Kun tarvitset apua, ota yhteyttä