PARHAIMMAT KESÄMUISTOT

LIP LAP -LAITUREILLA.

USEIN KYSYTTYÄ LAITUREISTAMME:

Voinko jättää laiturin talveksi jäihin?
+

Riippuu olosuhteista ja laiturimallista. Jäiden liike hajottaa laiturit, ei talvi tai pakkanen itsessään. Talvet ovat myös erilaisia eli senkin takia yksiselitteistä vastausta ei voi antaa.


Kaikki veteen talveksi jätetyt laiturit ovat asiakkaan vastuulla. Mitä pienemmästä laiturista ja avoimemmasta paikasta on kysymys, sitä todennäköisempiä vauriot ovat. Suosittelemme nostettavaksi kaikki pienen luokan mallit (pylväslaiturit ja muoviponttonilaiturit) ylös talveksi. Isoja laitureita ei voi kuitenkaan järkevästi nostaa, joten niihin kannattaa suorittaa varotoimenpiteinä mm. ketjujen löysääminen ja käyntisillan irroitus.


Tilastollisesti järviasiakkaistamme noin 50 % jättää laiturin talveksi veteen. Jos paikka on rauhallinen ja/tai suojaisa, ei vaurioita yleensä esiinny. Tyypillisimpiä vaurioita ovat siirtyminen, saranoiden rikkoontuminen ja hankaumat.

Millaisia valmistusmateriaaleja käytätte?
+

Kaikki käyttämämme puutavara on turvallista ja kestävää.


Pylväs- ja muoviponttonilaiturit:


Kansilauta AB-luokan painekyllästettyä 21 x 95 mm höylättyä mäntyä. Runkopuu A-luokan painekyllästettyä 38 x 150 mm ja 38 x 75 mm sahattua mäntyä. Laatuluokka V. Kiinnitysosat ovat ruostumatonta, kuumasinkittyä terästä sekä meriveden kestävää alumiinia. Nämä laiturit saatavana joko perinteisen vihreän sävyisenä tai modernin ruskeana.


Putki- ja betoniponttonilaiturit:


Kansilauta AB-luokan painekyllästettyä 28 x 120 mm helmiurallista höylättyä mäntyä. Runkopuu A-luokan painekyllästettyä 73 x 173 mm (reunassa) ja 48 x 173 mm (keskellä) sormijatkettua höylättyä mäntyä, laatuluokka VI. Kiinnitysosat ovat ruostumatonta, kuumasinkittyä terästä sekä meriveden kestävää alumiinia. Nämä laiturit saatavana vain perinteisen vihreän sävyisenä.

Mitä kaikkea takuu kattaa?
+

Takuu ei korvaa jäiden tai muiden luonnonolojen aiheuttamia vaurioita.


Takuun piiriin sen sijaan kuuluu mm. seuraavaa:


- komponentista/tuotteesta puuttuu osa

- ponttoni vuotaa (ei mekaanisen rikkoutumisen seurauksena)

- tuote hajoaa tavanomaisessa käytössä (ei mekaanisen rikkoutumisen seurauksena)

Vaatiiko laituri rakennusluvan?
+

Yleensä ei. Yksityiskäyttöön saa rakentaa kohtuullisen kokoisen laiturin ilman lupaa. Yleispätevää kokorajoitusta ei kuitenkaan ole ja tarvittaessa asia pitää tarkastaa oman alueen rakennusvalvonnasta. Suuret kiinteät laiturit tarvitsevat monesti luvan.